Sito štampa

sito-štampa

Sito štampa

Jedna od najstarijih vrsta štampe jeste sito štampa Banja Luka . U posljednje vrijeme doživljava potpuni procvat i postaje jedna od vodećih načina za štampanje, kod nas i u svijetu. Uz sito štampu je moguće otisnuti šta želite i gdje želite. Možete štampati na keramici, drvetu, plastici, metalu ili staklu.

Ipak, sito štampa se najviše uporebljava na tekstilu. Na tekstilu je sito štampa vrlo kvalitetna, te je tako postala jedan od najbitnijih alata modne industrije. Predmeti izrađeni od tekstila kao što su majice, košulje, uniforme, torbe, i drugi predmeti koje su napravili dizajneri, dobijaju život i drugačiji izgled kada se na njima uradi sito štampa Banja Luka.

ASORTIMANI ZA SITO ŠTAMPU

Naša usluga je vrhunske kvalitete. Možemo vam ponuditi sito štampu na različitim materijalima, i možemo ispoštovati najkraće rokove isporuke gotovog proizvoda. Sito štampamo sljedeće artikle:

  • PVC proizvode – naljepnice različitih vrsta i dimenzija, folije, i slično
  • Tekstilne proizvode – dukseve, majice, reklamne trakice,…
  • Promo-artikli – upaljači, privjesci, kišobrani, podmetači za računarske miševe, rokovnici, čaše, pepeljare, ….

Otisak za sito štampu se dobija preko štamparske forme, koja se pravi od svile, najlona ili poliestera, a na zategnutom ramu koji je drveni, metalni ili plastični. U prvi mah se na takvu zategnutu formu nanosi jedan nepropusni sloj, koji se naknadno uklanja, a potom slijedi potiskivanje boje u određenom sloju kako bi se dobio otisak.

Kvalitet dobijenog otiska zavisi od vrste materijala od koga je rađeno sito. Nekada su se koristile svilene tkanine u velikoj mjeri, koje danas mijenjaju sintetičke, a kvalitet otiska nije narušen. Na kvalitet otiska utiče i broj otvora na situ. Ako je otvora više, otisak će biti kvalitetniji, ali to otežava prolazak boje kroz otvore.

sito-štampa